Onze tegelcollectie

Mozaïek Tegels

Met mozaïek kan u alle kanten uit. U kan kiezen voor een ontwerp dat effen en strak is, of laat uw verbeelding op de vrije loop en creëer uw persoonlijk kunstwerkje met deze veelzijdige tegeltjes.

Geschiedenis

Mozaïek is ontstaan als kunstvorm bij de Grieken en Romeinen. De kleine tegels werden vervaardigd uit kiezelstenen. Luxe villas werden versierd met grote mozaïeken waarop keizers, goden en alledaagse taferelen werden afgebeeld.

DNA

In een volgende fase werd de mozaïektechniek verfijnd voor de toepassing op muren en vloeren. Ondertussen wordt mozaïek geassocieerd met kleine, meestal vierkante tegeltjes. Ze worden voornamelijk gebruikt in badkamers en keukens. Het is de ideale keuze voor de badkamer omdat ze zowel als wand- en vloertegel geschikt zijn.

Tegel-weetje

Er zijn 2 manieren om een mozaïek te plaatsen. In de eerste manier plaats je de stukjes 1 per 1 op de bestemde plaats. Deze techniek is zeer arbeidsintensief en vereist een grote vaardigheid. De tweede manier maakt gebruik van een tegelmat waarop de mozaïek reeds bevestigd is.  Mozaïeken die op deze manier zijn vervaardigd zijn over het algemeen vlakker.

Een Mozaïek aan tegels

Natuursteen-Tegel
Mozaïek
Mozaïek
Mozaïek
Mozaïek

Je keuze al gemaakt of nog wat inspiratie nodig?
Bezoek onze webshop en kies uit een breed gamma aan tegels.

Bezoek onze webshop

Hoe kunnen wij u helpen?

Bel ons

Van maandag tot vrijdag tussen 10u en 18u
In het weekend en op feestdagen tussen 11u en 17u

+32 3 326 54 64

Bezoek ons

Kom onze collectie ontdekken in één van onze showrooms. Bespreek uw plannen met ons team.

Bekijk onze locaties

Mail ons

Een vraag of opmerking? Stuur ons gerust een mail, wij beantwoorden deze met veel plezier!

info@denoudentegel.be