Onze tegelcollectie

Metrotegels

De strakke metrotegel is enorm onderhoudsvriendelijk en vochtbestendig. Dat maakt het een ideale tegel voor de keuken, badkamer of toilet.

Geschiedenis

De alom gekende metrotegels vinden hun oorsprong in de metrostations van Parijs, in begin van de vorige eeuw. De metrotegel met zijn glanzende oppervlak en afgeschuinde randen (ook wel biseauté genaamd), weerkaatste het licht. Dit zorgde ervoor dat de metrostations er een stuk lichter en aangenamer uitzagen.

Facelift

De typische witte keramische metrotegel is al even terug in trek, maar kreeg ondertussen een kleine facelift. Ze bevatten een roestvrijstalen toplaag, boven op een keramische basis.

Hierdoor zijn deze tegels niet alleen stevig, maar ook goed bestand tegen vocht en damp. Het zijn dus de perfecte badkamertegels en ideaal als spatwand boven het keuken aanrecht.

Tegel-weetje

De metrotegel is water-, vlek- en hittebestendig. Daardoor is het een onverslijtbare en zeer hygiënische tegel die al snel zijn weg vond naar bijvoorbeeld de horeca, waar hygiëne erg belangrijk is.

Bij Den Ouden Tegel vindt u de grootste collectie aan kleuren. De uitwerking van de tegels is ofwel heel strak of net met een verouderde look (craquelé).

Een waterval aan Tegels

Je keuze al gemaakt of nog wat inspiratie nodig?
Bezoek onze webshop en kies uit een breed gamma aan tegels.

Bezoek onze webshop

Hoe kunnen wij u helpen?

Bel ons

Van maandag tot vrijdag tussen 10u en 18u
In het weekend en op feestdagen tussen 11u en 17u

+32 3 326 54 64

Bezoek ons

Kom onze collectie ontdekken in één van onze showrooms. Bespreek uw plannen met ons team.

Bekijk onze locaties

Mail ons

Een vraag of opmerking? Stuur ons gerust een mail, wij beantwoorden deze met veel plezier!

info@denoudentegel.be