Onze tegelcollectie

Handgeschilderde tegels

Haal het zuiden in huis. Onze handgeschilderde sierlijke tegeltjes vervoeren je steeds opnieuw naar oosterse en Mediterraanse sferen.

Warm, rijkelijk en stralend

Handgeschilderde tegels bestaan reeds eeuwen en zijn vooral bekend voor hun zuiderse karakter.  De émail tegels worden individueel met de hand vervaardigd.  Naderhand worden deze beschilderd met fijne penselen en afgelakt met een laagje émail.  Het geheel wordt gebakken op 1040 °C.  Hierdoor ontstaan er unieke en sierlijke motieven met een mooie glans.  Iedere regio gebruikt zijn eigen invloeden, tradities en kleuren als inspiratie.

Mexicaanse tegeldecors

Mexicaanse tegeldecors bestaan uit een matte ondergrond in een blauw/wit karakter eventueel aangevuld met aardetinten

Tunesische tegeldecors zijn gebaseerd op traditionele voorouderlijke schilderingen van de mediterraanse kusten. De typisch Spaanse, Italiaanse en Franse tegeldecors brengen de zon in huis door een sierlijke mix van lichte kleuren.

De oriëntaalse tegeldecors

De oriëntaalse tegeldecors hebben hun oorsprong in het Midden-Oosten. In de loop der eeuwen is hun prachtige glans niet aangetast en blijft het een tegel met een elegante tekening en een geraffineerd kleurenpallet. De oude Griekse tegeldecors zijn subtiel en elegant. Ze hebben een mix van blauwe en bruine tinten met een moderne knipoog.

Voor de liefhebber kan je bij ons ook terecht voor decoratieve handgeschilderd tegelpanelen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Bel ons

Van maandag tot vrijdag tussen 10u en 18u
In het weekend en op feestdagen tussen 11u en 17u

+32 3 326 54 64

Bezoek ons

Kom onze collectie ontdekken in één van onze showrooms. Bespreek uw plannen met ons team.

Bekijk onze locaties

Mail ons

Een vraag of opmerking? Stuur ons gerust een mail, wij beantwoorden deze met veel plezier!

info@denoudentegel.be