Onze producten

Onderhoudsproducten

Het onderhoud van uw tegels is enorm belangrijk om hun schoonheid te behouden. Met onderstaande onderhoudsproducten kan u een leven lang genieten van uw favoriete tegels.

Akemi Anti-vlek Nano

AKEMI Anti-vlek Nano is een snelwerkend, kleurloos impregnatieproduct dat de Cementtegel beschermt tegen olie, vet, water en gewoon vuil. Dit product verzadigt de poriën van de tegel en voorkomt om vlekvorming.

De lagen dienen aangebracht te worden met een verfrol, swiffer of katoenen doek. Deze lagen breng je nat op nat aan met een wachttijd van 20min tussen elke laag.  De minimum behandeling van de tegels bestaat uit 3 lagen.  Voor de hal, keuken en badkamer breng je 4 tot 6 lagen aan.

Het overtollige product vervolgens droogwrijven met een zuivere droge doek of opboenen middels een boenmachine met zachte pad. De laatste laag mag nog vochtig zijn wanneer u gaat boenen. Daardoor trekt het impregneermiddel nog dieper in de cementtegel en krijgt de vloer een heel mooie patine waardoor hij veel gemakkelijker wordt in onderhoud.

Verpakking: 250ml, 1l of 5l
Verbruik: 15 à 20m² per liter

Wanneer impregneren?

We raden aan vóór het invoegen de vloer met 1 laag AKEMI ANTI-VLEK NANO voor te impregneren. Zorg dat de vloer kurkdroog en zeker helemaal proper is. 1 laag is voldoende! In deze fase nooit meerdere lagen aanbrengen. Na invoegen van de cementtegel kan de vloer zijn definitieve impregnatie krijgen.

Alvorens de definitieve impregnatielaag aan te brengen is het belangrijk dat de vloer volledig zuiver en vlekvrij is. Dit kan door hem met AKEMI STEENREINIGER te schrobben. Als je begint met het impregneren dient de vloer volledig droog te zijn, dit is ten vroegste 1 à 2 dagen na het reinigen met Steenreiniger.

! Belangrijk: een cementtegel verdicht verder gaandeweg in het onderhoud, het is niet mogelijk om deze tegels onmiddellijk na plaatsing volledig te verdichten. Ook na het impregneren blijft er een gevoeligheid voor zuurvlekken van bv. wijn, azijn, fruit enz.

Foodsafe certificaat : Goedgekeurd voor gebruik op plaatsen die in aanraking komen met levensmiddelen.

Akemi Steenreiniger

Voor het reinigen van Cementtegels is AKEMI steenreiniger ideaal. Verdun deze reiniger met water volgens voorschrift, schrob de vloer en laat gedurende 15 min inwerken. Nadien goed naspoelen met water.

Verpakking: 1 liter of 5 liter

! TIP: Ook cementsluier kan men verwijderen met AKEMI Steenreiniger mits grondig te schrobben met een harde borstel.

Akemi Steenreiniger

Akemi Crystal Clean

Dweilproduct voor wekelijks onderhoud van Cementtegels. Reinigt snel, is streepvrij en geeft een frisse geur. Zowel geschikt voor glanzende oppervlakken als voor matte vloeren, die mat moeten blijven.

Verpakking: 1liter / 5 liter

Foodsafe certificaat : Goedgekeurd voor gebruik op plaatsen die in aanraking komen met levensmiddelen.

Akemi Crystal Clean

Akemi Anti-vlek Waterbasis

Eens per maand kan u AKEMI ANTI-VLEK W toevoegen aan het dweilwater. Dit zorgt ervoor dat de cementtegelvloer verzadigd blijft. Wanneer is dit nodig? Als u de vloer dweilt en deze droogt donker en licht op, weet u dat sommige tegels niet volledig verzadigd zijn en dus nog een impregneerlaag nodig hebben.

AKEMI ANTI-VLEK W is een product op waterbasis dat u gemakkelijk kan toevoegen aan uw dweilwater. Tevens geschikt voor oppervlakken die in contact komen met voedingswaren.

Akemi Anti-vlek W

Verpakking: 1liter

Foodsafe certificaat : Goedgekeurd voor gebruik op plaatsen die in aanraking komen met levensmiddelen.

Je keuze al gemaakt of nog wat inspiratie nodig?
Bezoek onze webshop en kies uit een breed gamma aan tegels.

Bezoek onze webshop

Hoe kunnen wij u helpen?

Bel ons

Van maandag tot vrijdag tussen 10u en 18u
In het weekend en op feestdagen tussen 11u en 17u

+32 3 326 54 64

Bezoek ons

Kom onze collectie ontdekken in één van onze showrooms. Bespreek uw plannen met ons team.

Bekijk onze locaties

Mail ons

Een vraag of opmerking? Stuur ons gerust een mail, wij beantwoorden deze met veel plezier!

info@denoudentegel.be