Onze tegelcollectie

Onderhoudsadvies

Geniet een leven lang van uw tegels. Vind hier ons onderhoudsadvies.

Bij het dagelijkse onderhoud is het voldoende om te stofzuigen en te dweilen. Gebruik NOOIT zuurhoudende schoonmaakmiddelen die kalkafbrekende bestanddelen bevatte.

U gebruikt daarvoor beter een zachte of groene zeep. Wij raden zelf ten zeerste de AKEMI onderhoudsproducten aan voor het beste resultaat. U kan deze producten vinden in onze showrooms.

Het onderhoudsgamma bevat :

  • AKEMI steenreiniger
  • AKEMI Anti-vlek Nano Effect
  • AKEMI Crystal clean
  • AKEMI Anti-vlek op waterbasis

Eerste behandeling

De eerste behandeling is iets complexer. Eerst moet je de tegels, voordat je ze legt, behandelen met een vlekstop middel. Nadien kan je de lijmresten en overtollig voegsel verwijderen met steenreiniger.

Beschermlaag aanbrengen

Het oppervlak van de cementtegel is poreus van aard. Het is daarom aanbevolen het oppervlak te beschermen tegen het indringen van vuil en vlekken. Dit kan door het eenmalig behandelen van het oppervlak met een impregneermiddel. Hierbij ontstaat een extra bescherming tegen het indringen van water, vuil en vet/olie.

! Belangrijk: een cementtegel verdicht gaandeweg in het onderhoud, het is niet mogelijk om deze tegels onmiddellijk na plaatsing volledig te verdichten. Ook na het impregneren blijft er een gevoeligheid voor zuurvlekken van bijvoorbeeld wijn, azijn, fruit enz.

Hoe kunnen wij u helpen?

Bel ons

Van maandag tot vrijdag tussen 10u en 18u
In het weekend en op feestdagen tussen 11u en 17u

+32 3 326 54 64

Bezoek ons

Kom onze collectie ontdekken in één van onze showrooms. Bespreek uw plannen met ons team.

Bekijk onze locaties

Mail ons

Een vraag of opmerking? Stuur ons gerust een mail, wij beantwoorden deze met veel plezier!

info@denoudentegel.be