Onze Producten

Massief Parket

Massief eiken parket is duurzaam en aangenaam om op te lopen. Het geeft een warme uitstraling en heel wat karakter aan uw woning.

Massief parket is de overkoepelende naam voor alle houten vloeren die bestaan uit één laag hout. Massief eiken parket geeft uw woning een uniek karakter door de natuurlijke tekening van het hout.

Door zijn natuurlijke uitstraling is het gezellig en aangenaam om op te leven. Het is geluiddempend, warmte-isolerend, zacht en leuk om blootsvoets op te lopen.

Door zijn dikte kan een massieve eikenvloer verschillende keren opgeschuurd en gerenoveerd worden. Met massief parket kiest u dus een vloer voor het leven. Of nog veel langer. Kijk maar naar de houten vloeren in oude kloosters en kastelen.

Zelfdragend Massief Parket

Onze massieve plankenvloeren bestaan uit lange planken die allemaal in een en dezelfde richting liggen. De planken zijn lang (van 2 tot 3,5 meter in variabele lengtes) en breed (van 10 tot 26 cm, vast of variabel).

In tegenstelling tot de meeste massieve traditionele parketten is een massieve plankenvloer zelfdragend. Met een dikte van 21 mm zijn de planken dus betrekkelijk zwaar (16 kg/m²).

Massief hout werkt. Door het opnemen of afgeven van vocht gaat een massieve plank, afhankelijk van de omstandigheden, breder of smaller worden. Een massieve plankenvloer gaat dus bij hoge of lage luchtvochtigheid in zijn geheel enkele millimeters krimpen of uitzetten, steeds in de breedterichting van de planken.

Nauwkeurige plaatsing voor het mooiste resultaat

Om de planken de vrijheid te geven om te werken worden massieve vloeren bij ons steeds zwevend gelegd. Om diezelfde reden moet in de breedterichting van de vloer altijd speling voorzien worden onder de plinten.

Een traditioneel parket wordt gekenmerkt door een enorme verscheidenheid aan stijlvolle patronen. Alle mogelijke figuren kunnen met de strookjes uit één of verschillende soorten hout gevormd worden.

Enkele legverbanden zijn alom bekend, zoals

  • Het visgraatpatroon
  • De Hongaarse punt
  • Versailles-parket
  • Strokenparket

Strokenparket heeft het meeste gemeen met een massieve plankenvloer. De houtstrookjes zijn 6 tot 7,5 cm breed en 20 tot 100 cm lang. Bij strokenparket worden de massieve houtstrookjes door de vakman gelijmd en meestal ook gespijkerd op een houten onderparket.

Scroll door onze Carousel

Je keuze al gemaakt of nog wat inspiratie nodig?
Bezoek onze webshop en kies uit een breed gamma aan tegels.

Bezoek onze webshop

Hoe kunnen wij u helpen?

Bel ons

Van maandag tot vrijdag tussen 10u en 18u
In het weekend en op feestdagen tussen 11u en 17u

+32 3 326 54 64

Bezoek ons

Kom onze collectie ontdekken in één van onze showrooms. Bespreek uw plannen met ons team.

Bekijk onze locaties

Mail ons

Een vraag of opmerking? Stuur ons gerust een mail, wij beantwoorden deze met veel plezier!

info@denoudentegel.be