Onze Producten

Kalei en Kalkverf

Met kalei of kalkverf zorgt u voor een authentieke uitstraling van uw gevel of bakstenen (binnen)muur.

Kalei

Kaleien is een eeuwenoude techniek voor het authentiek en duurzaam afwerken van buitengevels of bakstenen muren. Met kalei blijft de structuur van het metselwerk zichtbaar.  Anderzijds laat kalei ook toe dat opstijgend vocht, of ander vocht van binnen, naar buiten toe kan verdampen. 

De manier van aanbrengen, de dikte van de kaleilaag en de zuigkracht van de muur bepalen samen het uiteindelijke uitzicht. Dagelijks veranderen de kleurnuances naargelang het weer: een kaleigevel ademt namelijk met de woning.

Kalkverf

Met Kalkverf zijn geen twee muren dezelfde: de eigenheid waarmee de meesterhand de kalk aanbrengt bepaalt volledig het unieke eindresultaat. Zijn ambacht schept een authenticiteit die meeleeft met het gebouw. Met alle zintuigen genieten van uw huis: zijdezachte muren met natuurlijke uitstraling en warme kleuren.

Vochtregulerend en schimmelwerend

Al honderden jaren geleden werd kalk als verf gebruikt, onder andere omwille van zijn schimmelwerende eigenschappen. Ook voor geklasseerde gebouwen staat men vaak op het gebruik van Kalkverf, omdat deze geen afgesloten film vormt en de muur dus zonder problemen kan blijven ademen en meebewegen met het gebouw.

Schitterend authentieke look

Het toont sporen van gebruik en verweert met de tijd. Daardoor verleent Kalkverf ook nieuwe muren een authenticiteit die ze met geen andere decoratietechniek kunnen verwerven. Een mettertijd doorleefde echtheid die door haar tactiliteit en warmte een cocon vormt om zich in thuis te voelen. Daarnaast ontstaat extra sfeer omdat de kleurschakeringen samen met de lichtinval veranderen.

Kalfverf is mat en verschijnt in harmonieuze en krachtige kleuren. Een bijkomend voordeel is dat kleine oneffenheden worden uitgevlakt in plaats van benadrukt.

Enkele Impressies

Kalk
Kalk
Kalk
Kalk
Kalk
Kalk
Kalk

Je keuze al gemaakt of nog wat inspiratie nodig?
Bezoek onze webshop en kies uit een breed gamma aan tegels.

Bezoek onze webshop

Hoe kunnen wij u helpen?

Bel ons

Van maandag tot vrijdag tussen 10u en 18u
In het weekend en op feestdagen tussen 11u en 17u

+32 3 326 54 64

Bezoek ons

Kom onze collectie ontdekken in één van onze showrooms. Bespreek uw plannen met ons team.

Bekijk onze locaties

Mail ons

Een vraag of opmerking? Stuur ons gerust een mail, wij beantwoorden deze met veel plezier!

info@denoudentegel.be