Veel gestelde vragen

Uw antwoord niet gevonden? Contacteer ons dan even!

Vragen over Cementtegels

Kunnen Cementtegels buiten geplaatst worden?

Onze cementtegels kunnen perfect buiten geplaatst worden. Voorwaarden zijn wel een correcte plaatsing en behandeling volgens onze plaatsingsvoorschriften. Met het juiste onderhoud, kan u een leven lang van uw tegels genieten.

Kunnen cementtegels op vloerverwarming geplaatst worden?

Cementtegels kunnen gemakkelijk op vloerverwarming toegepast worden. Plaats de tegels volgens de voorgeschreven plaatsingsvoorschriften. Zorg wel dat er flexibele lijm en voegsel gebruikt wordt. Vermijd grote temperatuurverschillen tijdens en zeker enkele weken na plaatsing.

Hoeveel hoogte dient men te voorzien voor het plaatsen van een cementtegel op de vloer?

Het grootse deel van onze collectie cementtegels is 16mm dik. Deze worden verlijmd op de ondergrond. Hiervoor dient u rekening te houden met 4mm lijm. Dus in het totaal tegel plus lijm dient u 2cm te voorzien.

Kunnen cementtegels in badkamers en inloop douches geplaatst worden?

Theoretisch gezien is dit geen enkel probleem, als je hiermee rekening houdt bij het onderhoud. Bij zeer hard water ontstaat er kalkaanslag.  Omdat cementtegels  voorzichtig moeten behandeld worden kan u ditniet verwijderen met bijtende producten zoals bv. cillit-bang of zuurhoudende producten.

U kan dit verhelpen door:

  • Uw tegels goed verzadigen met vlekstop middel .
  • Na elke douchebeurt de vloer droogmaken.
  • Een antikalk systeem in de douche te laten installeren.

Onderhoud en Bescherming

Hoe kan ik mijn tegels het best beschermen?

Gebruik nooit chloor, bleekmiddel of zuurhoudende schoonmaakmiddelen en let op met azijn en thee. Indien u hiermee morst, poets de vlek onmiddellijk op.

In de eerste maanden moet de vloer nog verzadigen, daarom raden wij aan om in de keuken een voetmat te leggen bij het kookeiland. Deze voetmat kan uiteraard weg na enkele maanden. Cementtegels blijven uitharden en worden steeds mooier van patin.

Hoe moet je cementtegels onderhouden?

Bij het dagelijkse onderhoud is het voldoende om te stofzuigen en te dweilen. Je kunt daarvoor een zachte of groene zeep gebruiken.

De eerste behandeling daarentegen is iets complexer. Eerst moet je de tegels, voordat je ze legt, behandelen met een vlekstop middel en nadien de lijmresten en overtollig voegsel verwijderen met steenreiniger.

Het oppervlak van de cementtegel is poreus van aard. Daarom dient u de vloer te behandelen met een impregneermiddel (voor bescherming op lange termijn). Om de tegels te onderhouden is het belangrijk om je vloer te reinigen met een natuurzeep.

Wij raden u ten zeerste de AKEMI onderhoudsproducten aan.

Plaatsing van tegels

Hoe kan ik het best de tegels versnijden?

Cementtegels kan u het best versnijden met een diamantslijper. Deze zijn er in de vorm van een watergekoelde snijtafel of u kunt ook een haakse slijper gebruiken. U kunt makkelijk hoekjes wegslijpen. Wat betreft het patroon kan u altijd best uitgaan van een legplan.

Dienen de tegels gevoegd te worden?

Ja, cementtegels moeten opgevoegd worden. Als u dit niet doet bestaat het risico dat u de tegels losloopt. Streef steeds naar een smalle voeg van +/- 2mm. De patronen komen het mooiste uit met een smalle voeg. Als u ook plinten plaatst, let dan op het doorlopen van de voeg.

Voor het invoegen mag de vloer 1x geïmpregneerd worden. Zorg dat de vloer kurkdroog en proper is. 1 laag is voldoende, nooit meerdere lagen aanbrengen.

Welk type voegsel moet er gebruikt worden?

Gebruik altijd een grijs of eventueel zilvergrijs voegmiddel. Gebruik nooit antraciet of zwart voegsel, deze bevatten pigmenten die ernstige vlekken veroorzaken in cementtegels.

Werk steeds met voegsel dat geschikt is voor natuursteen. Voeg per vierkante meter en ververs regelmatig uw spoelwater. Werk rustig en met aandacht, zodat een schoon oppervlakte ontstaat.

Hoe kunnen wij u helpen?

Bel ons

Van maandag tot vrijdag tussen 10u en 18u
In het weekend en op feestdagen tussen 11u en 17u

+32 3 326 54 64

Bezoek ons

Kom onze collectie ontdekken in één van onze showrooms. Bespreek uw plannen met ons team.

Bekijk onze locaties

Mail ons

Een vraag of opmerking? Stuur ons gerust een mail, wij beantwoorden deze met veel plezier!

info@denoudentegel.be